line dark
Индивидуални IT решения за
Вашия работен комфорт
За контакти

064 / 802 412

Кога имам нужда от копирна машина?

Новите копирни машини вече имат всички функции / сканиране, копиране, принтиране и факс /,
те са подходящи за месечен обем от печат над 2000 копия/ принта. Причините поради,
които клиентите си купуват копирни машини най-често са:

Практична – имате необходимост в работата си от бърза и надеждна копирна система с ниски експлоатационни разходи.
Имидж – един нов модел копирна машина Ви представя по съвсем различен начин пред вашите настоящи и бъдещи клиенти.
Естетика – някой клиенти дори си купуват нова копирна машина единствено и само за да е в тон с новите мебели които са сложили в офиса, независимо от това, че не я използват по предназначение.

Имам ли нужда от цветна копирна машина?

По статистика се определя, че една цветна оферта или фактура се възприема много по-добре от черно-бяла, тендецията в България е до няколко години черно-белите копирни машини да намалеят значително, както вече е в повечето държави по света. Новите цветни копирни системи са направени така, че един черно – бял отпечатък да не струва повече от колкото би струвал изработен на черно – бяла машина.
Но въпреки това цветните копирни системи са направени за потребители с цветен обем на печат над 1000 копия/принта, ако вашият обем на печат е по-малък, инвестицията в една такава копирна машина не е оправдана, при печат до 1000 копия/принта са подходящи новите цветни мултифункционални устройства.

Каква е разликата между копирна машина и МФУ?

Мултифункционалното устройство има всички функции на копирната машина, но механиката която се използва при създаването му е на базата на принтер.

Какво представлява договор за сервиз?

Предимставта на сервизния договор са:

Винаги безпроблемно копие/принт;

Ежемесечни профилактики дори и по-начесто, когато е необходимо по преценка на сервизния специалист;

Удължена гаранция до 60 месеца;

Всички тонери и резервни части са включени в цената за сервиз;

Копирна хартия подходяща за вашето устройство на преференциални цени;

Приоритетен клиент време за реакция до 4 часа;

Доставка на оборотна машина ако повредата е по-сериозна и изисква продължително време за ремонт;

Гарантирано изкупуване на старата машина;

Отстъпка при закупуване на друга техника.

Как да си избера подходящ принтер?

Основните принтерите които се използват са: лазерни, мастилноструйни и матрични. Матричните са с най-евтина себестойност, като печат но и най-бавни,използват се от фирми и институции, на които програмите са пригодени да използват такъв печат. Лазерните принтери са подходящи както за малко така и за голямо натоварване, предимството, е че няма мастила, които да засъхват, когато принтера не се използва често и изображението е много качествено. Мастилноструйните принтери работят с мастила, подходящи са за потребители които искат да си принтират снимки на фотохартия, при лазерните това е невъзможно, защото хартията преминава през фурна, която изпича тонер на висока температура – недостатъка, е че мастилата засъхват, когато принтера не се използва редовно.

Какво представлява тонера?

Тонера е прахообразна субстанция, използвана от лазерни принтери, копирни машини и мултифункционални устройства.

Какво е презареждане на тонер касета?

Презареждането на тонер касета се състои от няколко стъпки:
Разглобяване и почистване на тонер касета;
Смазване на всички контактни точки;
Зареждане с тонер;
Поставяне на чип или ресетер, ако модела касета има такъв.

Какво е рециклиране на тонер касета?

Рециклирането на тонер касета се състои в няколко стъпки.
Разглобяване и почистване на тонер касета.
Смазване на всички контактни точки.
Подмяна на механиката на тонер касетата/ барабан, нож и др. /.
Зареждане с тонер.
Поставяне на чип или ресетер, ако модела касета има такъв.

Какво трябва да знам когато си купувам съвместима тонер касета?

Все повече потребителите не само в България, а и по цял свят използват така наречените съвместими тонер касети. Много е важно, когато купувате съвместима тонер касета да си изберете такава, която да издържи на многократно презарежданес тонер или рециклиране, без да Ви създава проблеми. За целта е необходимо да си купите съвместима тонер касета, която да е с оригинално тяло, защото дори и да се смени цялата механика ако контактните точки и пластмасата не са качествени създават проблеми при зареждане и рециклиране. Другото което е важно да знаете при своя избор е че, дори и да не зареждате впоследствие своята касета некачествения заместител може да доведе до сериозни поражения и дори до погиване на вашето устройство.

След презарежднае на касетата ми се появиха черни линии, какво да правя?

Обикновено в такива случаи се налага да се подменят части по механиката на касета и тя да бъде рециклирана, а ако това е невъзможно да се подмени с нова. В такива случаи препоръчваме, ако имате друга налична касета да я поставите във вашето устройство и принтирате няколко листа, ако устройството продъжи и след това да прави черни линии, причината може да е зацапан коротрон или някои друга част, в такъв случай се свържете с нас, сервизен специалист ще дойде диагностицира и отстрани проблема при вас на място.

По копието ми се появиха бели линии, на какво се дължи това?

Най–често това индикатор че тонера ви намалява. Ако и след подмяна на тонер касетата проблемът не се отстрани, вашето устройство се нуждае от профилактика или някъв ремонт, обадете се и ние ще дойдем и отстраним този проблем.

След поставяне на нова или презаредена касета копията които излизат са изцяло бели, какво да правя?

Ако сте сложили нова касета и се е появил този проблем, се убедете че сте махнали предпазния уплътните който е поставен, за да се избегне изръсването на тонер от касета, при съхранение или транспортиране. При поставяне на презаредена или рецилкирана касета, ако копието което излиза от устройството е изцяло бяло, най-често е от контактните точки които не контактуват добре. Ако имате нужда от съвет или помощ се свържете с нас.

Какво означава „резус“?

„Разус“ е броят принтове/копия, които вашето устройство трябва да направи при 5% покритие на страница с формат А4.

Какво означава „5% покритие на страница с формат А4“?

„5% покритие на стрница с формат А4“ се равнява на 31 машинописни реда с 60 символа на ред.

Какво да направя когато в устройството ми постоянно засяда хартия?

В повечето случаи, когато във вашето устройство засяда хартия се дължи на употребата на неподходяща хартия /различен грамаж или влажна, обикновенно това са по-евтините хартии/, освен разликата в грамажа те съдържат повече прах, който се полепва по поемащите ролки на устройството и силиконът по тях губи свойствата си. Ако след смяна на хартията, с която работите проблемът не се отстрани се свържете с нас, квалифициран сервизен специалист на фирмата ще дойте при вас на място. Той ще диагностицира проблема и ще го отстрани. В голяма част от случаите вашето устройство се нуждае само от профилактика.

На какъв интервал от време трябва да правя профилактика на устройството ми?

Интервалите от време през, които се прави профилактика, зависят от устройство, което изполвате /копирна машина, принтер или МФУ/ и от интензитета на вашия печат. При копирните машини профилактика е препоръчително да се прави на всеки 2-3 месеца, ако печатате интезивно дори по-често и на всеки 25 000 копия/принта да се отварят и почистват основно всички детайли. При принтерите и МФУ е препоръчително да се прави профилактика на всеки 6 месеца, ако печатате повече и на по- кратки интервали.

Ако имате въпрос на който не намирате отговор тук ...

Свържете се с нас на тел.: 064/ 802 412 или изпратете запитване тук, ще отговорим на вашият въпрос възможно най-бързо.